(+359 56) 84 20 47; (+359 56) 84 44 96; info@freezonebourgas.comНовини
Свободна зона Бургас празнува 30-годишен юбилей
[ 17-06-2019 ]
12 снимки
През изминалата седмица Свободна зона Бургас отбеляза своята 30-та годишнина с Юбилейно общо събрание на акционерите и коктейл. На събитието присъстваха Корейския Посланик Н.П. г-н ДЖЪНГ, Джингю, Генералния директор на представителството на КОТРА в София г-н ДЖЪНГ, Йонг-Джонг, представители на Министерство на Финансите, Община Бургас, клиенти и дългогодишни партньори на Зоната, както и мениджъри на местни фирми, организации и медии.
Василий Скрипка, изпълнителен директор на дружеството и неговият екип посрещнаха на стилно тържество партньори и приятели от България и чужбина, за да отбележат 30 години пазарно присъствие на Свободна зона Бургас.
„На 31 май 1989 г. с постановление на МС е създадена Свободна зона Бургас, като акционерна фирма. Човек винаги помни първите успешни крачки в живота си и особено в бизнеса и най-интересното е, че СЗ Бургас направи първи успешни крачки с бизнес партньори от Корея. През 1992 г. бургаски бизнесмен за първи път внесе 800 леки коли. От тогава насам се развива сътрудничеството между СЗ Бургас и Хюндай, а в последствие и с много фирми от автомобилостроенето. През СЗ Бургас са преминали над 25 хил. броя леки автомобили. Имаше години, когато всеки месец в Бургас пристигаше по един кораб с леки коли, които от тук заминаваха за целия Балкански полуостров и за страни на бившия Съветски съюз. Само за последните години успяхме да направим нови почти 5000 кв.м складове и 12 000 кв.м открити площадки, на които в момента извършваме новата си дейност. Направените инвестиции ни дават възможност да работим с много по-големи количества стоки, които пристигат по море, обработват се в Свободната зона и влизат в страната. Завоювахме през тези 5 г. и не малък пазарен дял в Македония и работим много успешно с македонски бизнесмени. Всичко това е благодарение на нашия екип, който перфектно си върши работата с митническото оформяне на документите и работи с общата визия да се утвърдим като основен логистичен център в Бургас. Свободна зона Бургас е най-големият логистичен терминал, който е извън Пристанище Бургас. Имаме почти 19 хил. кв.м закрити площи и 130 000 кв.м открити площи. Можем да обработваме средни по големина кораби с товари, имаме модерна механизация и това ни дава увереност, че можем да се развиваме бързо и да постигаме още по-големи резултати“, увери гостите и партньорите Василий Скрипка.
 
Екипът на СЗ Бургас бе поздравен от посланика на Република Корея, от областния управител на града и от представители на компаниите-партньори.

И както на всеки празник, на финала имаше голяма торта, снимки за спомен и обещания за бъдещи поводи за празнуване.


Етикети:


Галерия
Презентация на компанията

Свободна безмитна зона - Бургас АД
056/ 84 20 47, факс: 056/ 84 15 62
e-mail: info@freezonebourgas.com   
           
056/ 84 44 96 - отдел Маркетинг
056/ 88 10 47 - отдел Счетоводство
056/ 88 10 49 - отдел Оперативен